retour en homepage imprimer envoyer

Folklore - Lokale Gastronomie

Specifieke informatie

Sélectionnez une information pour faire apparaître le texte correspondant

Maak deeg met 250gr meel en in de lauwe melk (zonder op te warmen) de gist op lossen. Let er ook op dat het deeg gemakkelijk van het bestek gaat. Laat het rusten op een niet te koude plek. Zodra het deeg goed is, rolt U het uit met een deegroller, tot ongeveer een halve centimeter dik.Indien U de taart wilt bedekken met deeg, zet dan een deel van het deeg opzij.
Leg het deeg in de vorm en prik er gaatjes in met de vork. Vul het met rode bessen. Van te voren maakt U ook een halve kilo groene bessen schoon welke U wast en droogmaakt met een doek of laken. Eénmaal droog, mengt U ze met 125gr poedersuiker, een pakje vanillesuiker, een puntje kaneel en één soeplepel meel. Voor de « open » taart doet U alles in de taartvorm, strooit er suiker over en zet 25 minuten in de oven. Voor een “gesloten” taart neemt U het deeg wat U weg gezet had en rolt het uit over een halve centimeter, U bedekt de taartvorm ermee door de randjes van beide degen met de vork plat te drukken (met een beetje water indien nodig). Om goudkleurig deeg te krijgen, strijkt U er een geklopt ei over met een kwastje. Laat ook deze 25 minuten bakken.

 Suggestie / opmerking op de site

Top
| Design & intégration : Microcosm.be | Dévelopement : Medialabs |

Commune d'Esneux | Place Jean d'Ardenne, 1 - 4130 ESNEUX | 04.380.93.20 | info@esneux.be

Antenne administrative Tilff | Place du Souvenir, 1 - 4130 TILFF | 04.380.93.67

Atelier communal | Route de Poulseur - 4130 ESNEUX | 04.380.94.50

Escale | Avenue de la Station, 80 - 4130 ESNEUX | 04.380.93.10