retour en homepage imprimer envoyer

Folklore - Lokale Gastronomie

Specifieke informatie

Sélectionnez une information pour faire apparaître le texte correspondant

Ingrediënten voor 4 personen: een bos prei, 500 tot 750 gram aardappels, twee plakken spek (200 tot 300 gram) twee uien, een beetje meel, azijn, een suikerklontje.

Maak de prei schoon en snij ze in grote stukken van 3 tot 4 cm. Kook de aardappels en de prei apart. Bak ondertussen in een koekepan de spek met de gesnipperde ui. Los de meel op in een beetje azijn met water; giet dit over de spek en de uien, voeg zout en  peper en het suikerklontje toe. Doe de aardappels, de prei en de inhoud van de koekepan samen in een schaal en roer alles door elkaar. Dien warm op. Deze stamppot wordt bij voorkeur met een plak paté gegeten of met varkensvlees.

 Suggestie / opmerking op de site

Top
| Design & intégration : Microcosm.be | Dévelopement : Medialabs |

Commune d'Esneux | Place Jean d'Ardenne, 1 - 4130 ESNEUX | 04.380.93.20 | info@esneux.be

Antenne administrative Tilff | Place du Souvenir, 1 - 4130 TILFF | 04.380.93.67

Atelier communal | Route de Poulseur - 4130 ESNEUX | 04.380.94.50

Escale | Avenue de la Station, 80 - 4130 ESNEUX | 04.380.93.10