retour en homepage imprimer envoyer

Folklore - Lokale Gastronomie

Specifieke informatie

Sélectionnez une information pour faire apparaître le texte correspondant

Basismateriaal : siliconenvormpjes (6cm x 5cm)

Ingrediënten voor +/- 50 stuks

1) 100 gr notenboter (bijv. « Les Coteaux »)
2) 100 gr suiker
3) 2 eieren
4) 100 gr fijngemalen hazelnoten
5) 2 eetlepels meel

Bereiding (gemakkelijk) :

- Oven voorverwarmen op 200 °C

1) Maak van de boter een zachte crème door te kneden (kamertemperatuur) ;
2) voeg al knedend de suiker toe ;
3) voeg in 2 of 3 keer de eieren toe ;
4) voeg de hazelnotenmix  + de meel

- Vul de vormpjes tot de helft (= een koffielepel deeg)
- Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze goudgekleurd zijn en loskomen van de vompjes

Bijt nu als een eekhoorn in het hapje.

Het is belangrijk om te weten dat hazelnoten erg rijk zijn aan voedingsstoffen (mineralen, vitamines A en B).

 Suggestie / opmerking op de site

Top
| Design & intégration : Microcosm.be | Dévelopement : Medialabs |

Commune d'Esneux | Place Jean d'Ardenne, 1 - 4130 ESNEUX | 04.380.93.20 | info@esneux.be

Antenne administrative Tilff | Place du Souvenir, 1 - 4130 TILFF | 04.380.93.67

Atelier communal | Route de Poulseur - 4130 ESNEUX | 04.380.94.50

Escale | Avenue de la Station, 80 - 4130 ESNEUX | 04.380.93.10